7 کابل پر استفاده در تلفن همراه و کامپیوتر برای شارژ و انتقال اطلاعات
7 کابل پر استفاده در تلفن همراه و کامپیوتر برای شارژ و انتقال اطلاعات
کابل های USB در دهه 90 میلادی برای آسان کردن انتقال اطلاعات بین تلفن همراه و سیستم های کامپیوتر یا لپ تاپ ساخته شد. با گذشت زمان کابل ها در انواع متفاوت با توجه به کارکرد آنها تولید شد. به عنوان مثال یکسری از کابل ها فقط جهت شارژ کردن تلفن همراه و یا کابل های دیگری که هم برای انتقال اطلاعات و هم شارژ تلفن همراه تولید شده است. کابل های USB دیگری هم با توجه به نوع پورت گوشی ها در بازار عرضه شد. ما در این مقاله انواع کابل شارژ را به شما معرفی می کنیم تا اشتباهی هنگام خرید صورت نگیرد. درصورتی که دراتصال این کابل ها به مشکل برخودید می توانید با مراجعه به مقاله 5 نکته مهم عدم اتصال تلفن همراه به کامپیوتر یا لپ تاپ با کابل مشکل اتصال را حل کنید.
کابل USB نوع A:
کابل نوع A یک طرفه است به این معنی که فقط از یک طرف داخل پورت می رود. امروزه پراستفاده ترین کابل های USB قطعا از نوع A است. بیشتر لوازم جانبی مانند کیبورد و موس دارای اتصال USB از نوع A هستند.
به طور معمول کامپیوترها، لپ تاپ ها و دیگر دستگاه ها مانند تلویزیون، کنسول های بازی و آداپتورها چندین پورت از این نوع را دارند. نوع A به صورت کشویی و بر اثر اصطکاک بین دوسر نری و مادگی به راحتی متصل و جدا میشود.
کابل USB نوع B:
کابل نوع B تقریبا شکل مربعی دارد وامروزه از این نوع کابل کمتر استفاده می شود. این نوع کابل بیشتر در چاپگرها و دستگاه هایی که به کامپیوتر وصل می شوند استفاده می کنند.
کابل USB نوع C:
کابل Type-c جدیدترین استاندارد خانواده USB در بازار است. طراحی کابل نوع C دوطرفه است و برخلاف نوع A و B که باید از یک سمت وصل شوند، قابلیت اتصال از دو طرف را دارد و دیگر نیازی نیست جهت ورودی کابل را با پورت چک کنیم. کابل USB-C تمامی قابلیت ها و توانایی های USB 3/1 ،USB 3/0 ،USB 2/0 ،USB 1/1 را دارد و با استفاده از مبدل انواع USBهای قبل از خود مثل USB-A ،USB-B، USB Micro-B را پشتیبانی میکند. این کابل دارای جریان الکتریکی با قدرت 20 ولت، شدت جریان 5 آمپر و توان 100 وات است که باعث افزایش سرعت شارژ میشود بطوریکه سرعت انتقال دادهها بین دو دستگاه بیش از10 گیگابیت بر ثانیه است. از دیگر توانایی های USB نوع C می توان به پشتیبانی از DisplayPort و4 کانال صوتی (بلندگو و میکروفون) اشاره کرد. کابل USB A و USB B 4 پین دارند و کابل USB-C نوع USB 3/1 از 24 پین استفاده می کند. در آینده پورت USB نوع C به تنهایی جایگزین تمام پورتها در کامپیوترها و گوشیهای هوشمند و تبلتها خواهد شد.
کابل میکرو یو اس بی (micro USB):
کابل میکرو یو اس بی جزو استاندارد فراگیر برای دستگاهها است و تقریبا هر سازندهای بهجز اپل در محصولاتش از آن بهره می برد به طوریکه امروزه در هر جایی می شود پیدا کرد و عمومی ترین نوع کابل برای شارژ دستگاه هایی مانند تبلت، موبایل و دسته های کنسول است.
کابل مینی USB:
کابلهای شارژر mini USB، یکی از قدیمیترین انواع کابلها بوده و مخصوصاً در دوربینهای دیجیتال و دستگاههای قدیمی مورد استفاده بودند. اما این روزها با پیشرفت تکنولوژی، کابلهای جدیدتر به جای آنها استفاده میشوند؛ این تغییر به دلیل سرعت و قدرت بیشتر کابلهای جدید است. با این حال، در برخی موارد از جمله دوربینهای قدیمی، هارد اکسترنال و دستگاههای بازی همچنان از کابل mini USB استفاده میکنند. کابلهای mini USB، کوچکتر و ضخیمتر از شارژرهای موبایل هستند و دارای یک پایانه استاندارد تخت USB در یک سمت و پایانه کوچکتری از شارژرهای تایپ A، B و C در سمت دیگر هستند.
کابل USB 3.0:
کابلهای شارژ USB 3.0 به عنوان جدیدترین و پیشرفتهترین مدلهای کابلهای شارژ سریع شناخته میشوند. این کابلها با سرعت و قدرت بالا، به عنوان کابلهای فوق سریع شناخته میشوند، با سرعت انتقال اطلاعات حدود 625 مگابایت بر ثانیه و شارژ سریع به میزان 900 میلیآمپر. آنها زیرمجموعهای از کابلهای تایپ A، B و C هستند و متنوعیت زیادی دارند. انتخاب بهترین کابل بر اساس نیازهای شما حیاتی است. استفاده از USB 3.0 باعث افزایش سرعت شارژ و بهبود سلامت دستگاه میشود، این موضوع میتواند به دوام و طول عمر بیشتری برای دستگاهها منجر شود و عملکرد آنها را بهبود بخشد.
کابل لایتنینگ (lightning):
این کابل استاندارد USB نیست بلکه مختص اپل برای گوشی های آیپد و آیفون و همچنین ایرپاد می باشد و نمی شود آن را از استانداردهای مستقیم USB به حساب آورد. اندازه آن مشابه میکرو USB است. این کابل با همهی دستگاههای اپلی که پس از سال 2012 تولید شدند سازگاری دارد. دستگاه های قبلی این شرکت از کانکتور۳۰ پینی به مراتب بزرگتر بهره می بردند اما لایتنینگ با ابعاد مشابه USB-C از اواخر ۲۰۱۲ به استانداردی در محصولات اپل تبدیل شد.